Direct naar de inhoud.
Open Call #Maart 2023
Word Zookeeper

Open call Zookeeper #1

Het bestuur schrijft drie keer per jaar een Open Call uit. Hier kun je op reageren. Na selectie van de ingediende plannen kiest het bestuur een kunstenaar of ontwerper die voor een periode van drie maanden Zookeeper wordt.

Studio Zookeeper

Tijdens je periode als Zookeeper ben je vanaf 1 mei in ieder geval een aantal dagen per week aanwezig in de studio. We zijn benieuwd hoe je verbinding zoekt met het publiek en welke activiteiten je organiseert. De laatste 2 weken van juli laat je een presentatie zien in de studio, zo nodig met ondersteuning en PR vanuit de kunstcommissie van Studio Zookeeper. We gaan er vanuit dat je zelfstandig werkt, interactief bent met social media en dat je je proces zichtbaar maakt voor parkbezoekers en volgers.

Hoe word je Zookeeper…

waar en wanneer

Studio Zookeeper is een inspirerende maakplaats in het prachtige Rensenpark, het voormalige dierenpark, in het centrum van Emmen. Het is een werkplek voor kunstenaars uit heel Nederland. Van 1 mei tot 1 augustus ben je aan het werk in studio Zookeeper.

Vergoeding

Voor de periode van drie maanden ontvangt de ZooKeeper een honorarium van € 1200,- per maand (waarbij je 4 dagen per week werkzaam bent), verblijfkosten van € 400,- per maand en eenmalig € 500,- materiaalkosten.

Van Gogh in Drenthe

Laat je tijdens deze periode inspireren door Van Gogh! 140 jaar geleden werkte Vincent van Gogh (net als de Zookeeper) enkele maanden in de gemeente Emmen. Hij werd geraakt door het ruige Drentse landschap en haar bewoners. Hoe inspireerde die ervaring Van Gogh en hoe kan het jou inspireren? Zie jij kans om met dit gegeven een link te leggen op welke manier dan ook? Ben jij beeldend kunstenaar of ontwerper? Dan ben je van harte uitgenodigd om te reageren op deze open call. Stuur ons je projectvoorstel waarin je jouw concept presenteert.

Aanmelden tot 1 april

Ben jij beeldend kunstenaar of ontwerper en wil jij op een inspirerende plek op onderzoek uitgaan? Kom dan voor een periode van drie maanden experimenteren in Studio Zookeeper. Je gaat van 1 mei tot 1 augustus aan het werk in studio Zookeeper, gelegen in het Rensenpark midden in het centrum van Emmen.

Selectieprocedure

De kunstcommissie van Zookeeper selecteert op basis van de volgende criteria:

  • de artistiek inhoudelijke kwaliteit
  • de haalbaarheid van het voorstel
  • het betrekken van de parkbezoekers
  • de presentatie van de eindresultaten
  • de aanwezigheid in de studio

De selectiecommissie, bestaande uit 4 leden, beoordeelt de ingezonden voorstellen en selecteert 2 kandidaten om hun concept toe te komen lichten in een gesprek op 11 april.

Wat stuur je in

Projectvoorstel met motivatie kun je uploaden via het contactformulier of per mail. Stuur ook je CV en portfolio van eerdere werken of projecten mee (totaal maximaal 5MB). Deadline inzenden projectvoorstel is 1 april 2023.

Bekendmaking

De Kunstcommissie maakt op 15 april bekend wie de nieuwe Zookeeper wordt. Op 14 april wordt de kunstenaar die geselecteerd is hierover ingelicht.

Aanmelden

Contact
Maximale uploadgrootte: 5MB
Voorwaarden

Meld je aan

Ben jij beeldend kunstenaar of ontwerper en wil jij op een inspirerende plek op onderzoek uitgaan? Kom dan voor een periode van drie maanden experimenteren in Studio Zookeeper.

Open call Zookeeper #2

1 augustus t/m 31 oktober ’23 
Kunstenaars van elke discipline zijn welkom zich in te schrijven vanaf 1 mei 2023.

Open call Zookeeper #3

1 december ’23 t/m 28 februari ’24
Inschrijven kan in juli en augustus. Voor deze Open Call zoeken we een licht- of multimediakunstenaar.

Contact

info@zookeeper.nl

© Graffito Internet Design