Direct naar de inhoud.
Zookeeper 22 AUG t/m 22 NOV 2024
Judith Montens

Judith Montens

Judith Montens is grafisch ontwerper, illustrator en autonoom kunstenaar. Zij combineert deze twee rollen met verschillende snelheden; als ontwerper en illustrator sprint ze vaak om deadlines te halen, terwijl ze in haar autonome werk rust en ruimte zoekt. Deze balans tussen snelheid en diepgang vormt de basis voor haar producties.

Kunst, illustratie, druk en print technieken

Na haar afstuderen balanceerde ze werk en passie, wat resulteerde in een overvloed aan schetsen, tekeningen en schilderijen. Dit harde werk leidde tot haar eerste solotentoonstelling en het winnen van de Beeldmakers Prijsvraag. Haar liefde voor druk- en printtechnieken inspireert haar om de wereld om haar heen vast te leggen, met een bijzondere fascinatie voor het Blauwe Uur, dat magische moment tussen dag en nacht.

In studio Zookeeper
22 AUG t/m 22 NOV 2024


Bekijk werk
van Judith…

Het Blauwe Uur

Judith gaat bij Studio Zookeeper aan de slag met het thema; het Blauwe Uur – het magische moment tussen dag en nacht, wanneer het licht en de schaduwen een betoverende dans uitvoeren. Ze wil zich verdiepen in de vormen van gevonden licht en schaduw, en met behulp van verschillende technieken de melancholie en het contrast van dit bijzonder moment van de dag vastleggen.

Een plek met een verhaal

Judith is ook een toegewijde waarnemer en verzamelaar van gevonden voorwerpen. Ze hoopt zich tijdens een residentie volledig te kunnen onderdompelen in de locatie en te werken met de elementen die ze daar aantreft. Een plek met een verhaal, zoals het Rensenpark, spreekt tot haar verbeelding en biedt een onuitputtelijke bron van inspiratie. Tijdens haar verblijf wil ze met haar werk rond het Blauwe Uur de mensen uit Emmen inspireren en uitnodigen om mee te doen. Zo organiseert ze een maandelijks Blauw Uur bijeenkomst om het publiek bij het project betrekken en men hen dit moment van rust beleven.


Wanneer?

Start 22 augustus tot 22 november ’24.


Eindexpositie

In overleg met de kunstenaar volgen de data z.s.m.

Bezoek Studio Zookeeper!

Studio Zookeeper is geopend voor bezoekers. Je bent van harte welkom om binnen te lopen.

Of op afspraak

Wil je op een ander moment langskomen? Stuur even een mailtje of een berichtje via de socials. Dan maken we een afspraak.

Het onderzoek

Iedere ochtend en avond, weer of geen weer, gaat Judith in de voormalige dierentuin op zoek naar de transformatie van licht en omgeving. Dan tekent en schildert ze om later nieuwe composities en landschappen van ‘gevonden’ licht, gevonden ‘schaduw’ en ‘gevonden’ objecten te creëren.

Het experiment

Judith gebruikt verschillende materialen en etstechnieken. Met name cyanotype afdrukken en etsen met behulp van de Toyobo-techniek. Beide methoden zijn voor de belichting afhankelijk van (natuurlijk) UV-licht, een belangrijk uitgangspunt van dit project.

Het werk

In studio Zookeeper zal Judith zowel klein als groot werk produceren. In al het werk zal de hoge snelheid en de intuïtieve manier waarmee ze op omstandigheden reageert terug te zien zijn. Op de eindexpositie toont ze naast deze werken ook schetsboeken (met reisverhaal) en een zelfgedrukte publicatie.

© Graffito Internet Design