Direct naar de inhoud.
Open Call
Word Zookeeper

Open call Zookeeper

Het bestuur schrijft drie keer per jaar een Open Call uit. Hier kun je op reageren. Na selectie van de ingediende plannen kiest het bestuur een kunstenaar of ontwerper die voor een periode van drie maanden Zookeeper wordt.

Studio Zookeeper

Je bent in ieder geval 3 à 4 dagen per week in de studio aanwezig per week aanwezig in de studio. De laatste 2 weken van de periode laat je een presentatie zien in de studio, zo nodig met ondersteuning en PR vanuit de kunstcommissie van Studio Zookeeper. We gaan er vanuit dat je zelfstandig werkt, interactief bent met social media en dat je je proces zichtbaar maakt voor parkbezoekers en volgers. (Op dit moment kan Studio ZOOkeeper helaas nog geen overnachtingsplaats aanbieden.)

Open CallWord jij de nieuwe Zookeeper?

Ben jij professioneel kunstenaar en wil jij op een inspirerende plek op onderzoek uitgaan? Kom dan drie maanden experimenteren in Studio Zookeeper. Studio Zookeeper is een inspirerende maakplaats in het prachtige Rensenpark, het voormalige dierenpark, in het centrum van Emmen. Het is een werkplek voor kunstenaars uit heel Nederland. Gedurende drie maanden ben je aan het werk in studio Zookeeper.


Vergoeding

Voor de periode van drie maanden ontvangt de ZooKeeper een honorarium van € 1200,- per maand (waarbij je 4 dagen per week werkzaam bent), verblijfkosten van € 400,- per maand en eenmalig € 500,- materiaalkosten.

Kunst en ontmoeting

Studio Zookeeper is een maakplaats voor beeldend kunstenaars, met een artist-in-residence programma, in het centrum van Emmen. Stichting Zookeeper heeft als doel om Emmen en het Rensenpark meer op de kaart te zetten door reuring te creëren in het Rensenpark door middel van beeldende kunst. De geselecteerde Zookeeper (artist-in-residence) roept vragen op, maakt nieuwsgierig en stimuleert discussie. Studio Zookeeper wil publiek actief betrekken bij het maakproces door de kunstenaars te vragen om actief naar buiten te treden en zich te presenteren, in het Rensenpark en via social media.

Aanmelden

Ben jij beeldend kunstenaar of ontwerper en wil jij op een inspirerende plek op onderzoek uitgaan? Kom dan voor een periode van drie maanden experimenteren in Studio Zookeeper. Je gaat 3 maanden aan het werk in studio Zookeeper, gelegen in het Rensenpark midden in het centrum van Emmen.

Selectieprocedure

De kunstcommissie van Zookeeper selecteert op basis van de volgende criteria:

  • de artistiek inhoudelijke kwaliteit
  • de haalbaarheid van het voorstel
  • het betrekken van de parkbezoekers
  • de presentatie van de eindresultaten
  • de aanwezigheid in de studio

De selectiecommissie, bestaande uit 4 leden, beoordeelt de ingezonden voorstellen en selecteert 2 à 3 kandidaten om hun concept toe te komen lichten in een gesprek.

Wat stuur je in

De volgende items (totaal maximaal 5MB) kun je uploaden via het contactformulier of per mail.

  • projectvoorstel maximaal 1 A4
  • motivatie maximaal 1 A4
  • portfolio/CV maximaal 1 A4 inclusief link naar website


Bekendmaking

De Kunstcommissie maakt twee weken na het sluiten van de Open Call bekend wie de nieuwe Zookeeper wordt. Een dag daarvoor wordt de kunstenaar die geselecteerd is hierover ingelicht.

Aanmelden

Contact

Maximum file size: 5MB

Voorwaarden


Word Zookeeper

Ben jij beeldend kunstenaar of ontwerper en wil jij op een inspirerende plek op onderzoek uitgaan? Kom dan voor een periode van drie maanden experimenteren in Studio Zookeeper.


Contact

info@zookeeper.nl

© Graffito Internet Design