Direct naar de inhoud.
Zookeeper van januari t/m maart 2022
Miriam Geerts

Wie is Miriam Geerts

Miriam Geerts (1965) volgde de Academie Minerva in Groningen (1983-1987). Aansluitend studeerde ze Kunst & Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit Groningen (1987-1991). Daarna werd docent kunstvakken aan het Werkmancollege in Groningen. Daarnaast is ze beeldend kunstenaar en vormgever. Sinds 1994 presenteert ze haar werk in galerie de toonkamer in Stedum.

Bachelor Fine Arts

Miriam Geerts maakt lampen, sieraden en spiegels maakt zij van hout. De laatste jaren schildert en tekent ze ook. Ze werkt in opdracht. Eenmaal per jaar organiseert zij in haar huis, galerie en atelier een bliksemexpositie. Ook maakt Miriam Geerts objecten van stof en laat zich inspireren door vormen uit de natuur en details van bomen. Ze gebruikt textiel om de vorm te maken en vult de vorm met zand en schapenwol.

Bekijk werk
van Miriam…

Zookeeper Miriam

Beeldend kunstenaar Miriam Geerts was onze allereerste Zookeeper. Op 7 juli 2021 vond een officiële en feestelijk aftrap plaats waarbij symbolisch een grote sleutel aan haar werd overhandigd door wethouder Cultuur, Toerisme & Recreatie Robert Kleine. Na een oproep in de Emmer Courant om overtollige lappen stof naar Studio Zookeeper te brengen, stroomden reacties binnen en kon Miriam aan het werk. Bij mooi weer zat Miriam buiten aan een tafel te werken, waardoor ze een gemakkelijk aanspreekpunt was voor parkbezoekers. Veel mensen vertelden haar hun levensverhaal en ouderen maakten een praatje met haar. Miriam vertelde op haar beurt over haar werk als kunstenaar in Studio Zookeeper.

Miriam Geerts

Miriam Geerts was onze allereerste Zookeeper en werkte in Studio Zookeeper van januari t/m maart 2022.

Textiele vormen

Miriam maakte in Studio Zookeeper grote textiele vormen die in de zomer van 2021 te zien waren tussen de bomen in het park.

Aan het werk

Bij mooi weer zat Miriam buiten aan een tafel te werken, waardoor ze een gemakkelijk aanspreekpunt was voor parkbezoekers

© Graffito Internet Design