Direct naar de inhoud.
Zookeeper van oktober t/m december 2021
Manja Kindt

Wie is Manja Kindt

Manja werd in 1947 in Rotterdam geboren en is opgeleid tot docent handvaardigheid en kunstgeschiedenis. Zij richtte met Jan Pieter van den Bos in 1998 het Museum De Verborgen Tijd in Gouda op en organiseerde daar ca. 50 tentoonstellingen. In 2005 verhuisden zij en woonden op diverse plaatsen in de provincie Groningen. In 2016 werd De Bierumer School door hen opgericht. Naast het exposeren van eigen werk geeft zij ook workshops etsen.

‘De wereld’ van Manja

Het werk van Manja heeft een sterk autonoom karakter en kun je niet omschrijven binnen één element van de kunst, ze is kunst, altijd op zoek naar vernieuwing en aanpassing. Zij werkt vaak buiten en al improviserend geeft zij vorm aan de kleine dingen die ze op een plek aantreft. Niets is van tevoren bedacht. Fotografie en film spelen daarbij een grote rol. Al deze elementen worden verwerkt en gebruikt in tentoonstellingen.

Bekijk werk
van Manja…

Zookeeper Manja

Met het project ‘Mister Postman’ vraagt Manja je als bezoeker van het Rensenpark anders na te denken over je omgeving en je te verplaatsen in de onderwereld van het park. Zijn er nog kelders, wat gebeurd daar? Communiceren de planten met elkaar en wat voor beestjes krioelen er. Beschrijf of teken je gedachten hierover. De reacties van alle bezoekers zijn uiteindelijk in Studio Zookeeper gepresenteerd met nummer, naam van de waarnemer en stempel. Ook is van verzameld filmmateriaal Rensenpark, de film Berichten uit de Onderwereld tot stand gekomen.

Berichten uit de onderwereld

Manja Kindt

Deze beeldend kunstenaar was Zookeeper van oktober t/m december 2021.

Wat neem je waar?

Aan bezoekers vroeg Manja om anders na te denken over je omgeving en een waarnemingen achter te laten.

Impressie

De waarnemingen van alle bezoekers zijn in Studio Zookeeper uiteindelijk gepresenteerd met nummer, naam van de waarnemer en stempel.

© Graffito Internet Design