Direct naar de inhoud.
Zookeeper van januari t/m maart 2022
Gea Koopman

Wie is Gea Koopman

Gea Koopman studeerde af in 1999 aan de Academie Minerva, richting theatervormgeving / scenografie en fotografie als extra vak. ‘Leven en dood’ is sindsdien een terugkerend thema in haar werk. In 2001 volgde zij de BIK-opleiding (Beroepskunstenaars in de Klas). Sindsdien is Gea betrokken bij educatieve kunstprojecten, community-art projecten en werken in de openbare ruimte.

Panorama fotografie

In 2012 verhuisde Gea naar het platteland, waar ze begon te experimenteren met botjes van gesneuvelde dieren. Hieruit creëerde ze nieuwe wezens. Ze noemde dit werk ‘Overleven’. Hierna liet ze de werken los in een passende omgeving en creëerde ze samengestelde foto landschappen met daarin één of meer wezens. Ze vertaalde dit door naar animatie. Gea houdt zich voornamelijk bezig met panoramafotografie en (virtuele) toepassingen die hiermee mogelijk zijn.

Bekijk werk
van Gea…

Zookeeper Gea

Gea Koopman heeft in Studio Zookeeper een nieuwe stap gezet door een 360° panorama te creëren op basis van verhalen van bezoekers van de oude dierentuin, het huidige Rensenpark. In Studio Zookeeper organiseerde Gea workshops ‘Schetsen met botjes’, om verhalen te verzamelen over het Rensenpark van vroeger en nu en misschien ook wel in de toekomst. Om de verhalen op gang te helpen maakte Gea een aantal bottenwezens die als verteller kunnen dienen of een rol kunnen spelen in jouw eigen verhaal. Liefhebbers konden het 360° panorama via een speciale ingang ‘als naakte molrat’ of via de giraffebrug betreden.

Studio Zookeeper

Beeldend kunstenaar Gea Koopman was Zookeeper van januari t/m maart 2022.

Schetsen met botjes

Gea organiseerde workshops ‘Schetsen met botjes’ om verhalen te verzamelen m.b.t. het Rensenpark van vroeger en nu.

De haai

Deze mooie haai had een plekje in het 360° panorama dat Gea in studio Zookeeper maakte.

© Graffito Internet Design