Direct naar de inhoud.
Zookeeper 1 AUG tot 31 OKT ’23
Mooniq Priem

Wie is Mooniq Priem

Mooniq is beeldend kunstenaar, filmmaker, en grafisch ontwerper. Zij studeerde twee keer af aan een kunstacademie, in 1995 en 2017 en vond de laatste jaren haar passie in de klei als beeldhouwer. In 2019 won Mooniq de Nederlandse Portretprijs en stond haar portret van Rembrandt in het Rijksmuseum. Misschien heb je deze kunstenaar aan het werk gezien in de speciale uitzending ‘Mooniq Maakt’ van Het Klokhuis (NPO)?

Mens-dier-wezen

Als kind was Mooniq gefascineerd door mythologische figuren waarin verschillende dieren zijn samengevoegd tot unieke nieuwe wezens, en tekende haar eigen fantasie wezens. Als Zookeeper beeldenmaker zal zij voorbijgaan aan het menselijke portret door een dier toe te voegen aan het portret. Haar inspiratie zal voortkomen uit de mensen die zij ontmoet in het Rensenpark.

Bekijk werk
van Mooniq…

Verdier mij

Een multimediaal project door Mooniq PriemKrachtdieren

Veel oude stammen bewonderen een bepaald dier dat symbool staat voor hun eigenschappen. Deze dieren worden vaak gezien als spirituele gidsen die onze verborgen eigenschappen en krachten symboliseren. Als helper, beschermer of begeleider krijgen deze krachtdieren een specifieke wijsheid, raad of bemoediging. Wanneer een dier als eng wordt ervaren, kan het gaan over persoonlijke schaduwkanten.

Van verhaal naar portret

Mooniq gaat het bewustzijn van dit onderwerp onderzoeken, belichten en verbeelden door de verhalen van de mensen te vertalen naar portretten die een deel van de onzichtbare natuur zichtbaar maken.

Dier met mij

  • Heb je een situatie met een dier meegemaakt die je altijd is bijgebleven?
  • Weet je enorm veel over een bepaald dier?
  • Is er een dier dat je bewondert of waar je bang voor bent?


Kom je verhaal vertellen

Vertel over die bijzondere ontmoeting die je met een dier hebt gehad, in het echt, in een droom, of in jouw fantasie. Wees welkom om jouw verhaal te delen, hoe groot (zoals een olifant) of klein (zoals een vlo) dan ook.

Mooniq Priem

Beeldend kunstenaar Mooniq Priem was Zookeeper van 1 augustustot 31 oktober 2023.

Bezoek de Zookeeper

Veel bezoekers kwamen langs om bijzondere verhalen over ontmoetingen met dieren te delen met Mooniq.

Verhalen in klei

Van de verhalen van bezoekers over ontmoetingen met dieren maakte Mooniq beelden van klei.

© Graffito Internet Design