Direct naar de inhoud.
Zookeepers van april t/m juni 2024
Kunst duo Berkveldt

Wie zijn Noëlle en Juriaan

Berkveldt is een multidisciplinair kunst duo uit Rotterdam, bestaande uit Noëlle Ingeveldt (Master in Arts) en Juriaan van Berkel (Master in Arts). Zij onderzoeken de complexe mens-natuur relatie door wetenschap en kunst te combineren. Het resultaat is unieke en immersieve kunst die maatschappelijke thema’s vanuit een magisch realistische hoek beschouwt. Hiermee wordt de kijker uitgenodigd tot een nieuwe dialoog met de natuur.

Unieke visie op de toekomst

Het werk van Berkveldt daagt onze perceptie van de realiteit uit door gebruik te maken van magisch realisme, dit geeft de kijker een andere invalshoek op maatschappelijke en culturele uitdagingen. Door niet-menselijke perspectieven te incorporeren, nodigen ze bezoekers uit om het fantastische en magische binnen de alledaagse wereld te verkennen. Berkeveldt biedt een unieke visie op de toekomst, waarbij ze dominante paradigma’s ter discussie stellen en ons aanmoedigen om onze relatie met de natuur te heroverwegen.

In studio Zookeeper
april t/m juni 2024


Bekijk werk
van Berkveldt…

Thema licht

In Nederland verdringt kunstlicht steeds vaker de sterrenhemel, met potentiële verdwijning van zichtbare sterren over twee decennia. Deze lichtvervuiling verstoort mens en natuur; vogels raken bijvoorbeeld gedesoriënteerd. Drenthe blijft een bastion van duisternis, hoewel rond Emmen een opvallende gloed op de lichtkaart staat. Dit is het focuspunt van onze residentie bij Studio Zookeeper: het anders belichten van licht.

Onderzoek

Gedurende onze periode als Zookeeper in Emmen werken we aan het anders ervaren van kunstmatig licht, samen met de gemeenschap. We gaan licht niet alleen visueel, maar ook via trillingen en geluid ervaren. Met zelfgemaakte opnameapparatuur zullen we de vibraties van de stad en omgeving vastleggen. We betrekken het publiek bij het onderzoek en het vastleggen van geluiden, om bewustwording te creëren voor de impact van lichtvervuiling. Het uiteindelijke werk wordt een multi-sensorisch lichtkunstwerk, waarvan de vorm door ons onderzoek bepaald zal worden.

The return of the wolf

Dit multimedia project gaat over terugkeer van de wolf na 150 jaar afwezigheid in Nederland. Wat betekent dat voor de natuur en het landschap?

Necrosonic Landscapes

Dit kunstproject toont het leven dat voortkomt uit de dood. Het benadrukt de rol belang van de dood in de natuur en biedt een nieuw perspectief op de cyclus van leven en dood.

Noelle Ingeveldt & Juriaan van Berkel

Dit multidisciplinair kunst duo uit Rotterdam werkt onder de naam Berkveldt. Zowel Noële als Juriaan hebben een Master in Arts afgerond.

© Graffito Internet Design